Reinsdyrslasagne

Mange har bedt om oppskriften på min sagnomsuste reinsdyrslasagne. Eller, hvem prøver jeg egentlig å lure? MANGE var vel å ta litt vel hardt i, TO i alle fall kanskje, (pluss mor mi da, men hun teller liksom ikke), har spurt litt i alle fall om oppskriften. Mange nok for meg! Her er den i all sin prakt. Lett å lage, lett å like!

 

4-500g reinskav

250g skivet/ternet løk

50g Supreme eller smør/margarin

Tin skavet og fres godt i stekepanne sammen med løken til gylden, karamellisert og deilig.

 

Jevningen

75 gram smør

75 gram hvetemel

Smelt smøret og rør i melet

 

Sausen

4 dl  viltkraft
(Eller 4 dl vann + 2 ss viltfond fra Toro Proffkjøkken)

1 dl  H-melk

1 dl kremfløte

1,5 dl seterrømme

400g  hermetisk hakket tomat uten tilsatt smak

1 ss tomatpuré

1 vaniljestang, frø og stang

2 ts salt

1 ts tørket rosmarin

1 ts grovmalt svart pepper

 

 

 

  • Kok opp sausen og pisk jevningen godt inn
  • Tilsett kjøtt og løk og kok godt opp
  • 4 lag med lasagneplater
  • Gratiner med god ost og steik som en helt vanlig lasagne

Godt med salat til, litt rørte tyttebær, godt brød og kanskje en kjærest hvis du har. Hvis du IKKE har vil jeg anbefale deg å servere dette på første date. Hvis det ikke blir kjærest, så blir det GARANTERT noe på deg i alle fall! Og det er jo godt det også 😉

 

 

 

Vi smattes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 kommentarer

Siste innlegg