Verdens enkleste fiskegrateng! (HELT ferdig på UNDER 60 minutter)

1,5 kg beinfri filet av torsk og/eller sei

3 liter vann

3 ss eddik

1,5 dl salt

 

Kok opp vann, eddik og salt. Skjær fileten i nevestore biter og dytt dem ned i vannet. Skru ned varmen til 2 og la fisken trekke i 10 minutter.

 

1 liter melk

80 gram smør

80 gram hvetemel

2,5 dl UKOKT makaroni

(Ja, litt karbo må nu fan mæ vær lov!)

2 buljongterninger, fortrinnsvis type fisk

1 ts salt

1/2 ts kvernet pepper

5 rasp med muskatnøtt

 

(Nei, jeg bruker ikke egg i fiskegratengen)

 

 

Mens fisken trekker smelter du 80 gram smør i en tykkbunnet kjele, for deretter å “smelte” inn hvetemelet med en visp. Tilsett så 1 liter melk, gjerne kokende, men du pisker ivrig for unngå klumper. Kok opp og la putre i 3-4 minutter.

 

Mens det putrer smuldrer du opp buljongterningene, samt salt, pepper, muskatnøtt og makaroni, og rører dette ut i den tjukke sausen.

 

Sånn, der var akkurat fisken ferdig. Ha den direkte i sausen og rør litt rundt med en sleiv for å røre ut de største fiskeklumpene.

 

Hell blandingen over i en ildfast form og dryss over griljermel, panko, eller knust kavring.

 

Sett gratengen inn i forvarmet ovn på 225 grader i ca 30 minutter, eller til gyldenbrun.

(Hvis du ikke er på slanker’n kan du legge noen klatter med smør på toppen av gratengen før steiking. Herre Jesus!)

 

Serveres med revet gulrot, (potet) og

Eggesmør med purreløk

100 gram smør

50 gram purreløk

2 kokte egg

(1/2 ts karri)

(Kjærest liker ikke karri, derfor parentes, men hun aner ikke hva hun snakker om!)

 

Fres smør og (karri) et minutt på middels varme. Tilsett finstrimlet purreløk og fres et lite minutt til. Tern eggene og rør dem inn i smøret.

 

 

 

Kan du ikke få nok av fiskegrateng? Klikk HER for enda en skikkelig god, og kanskje til og med enda bedre oppskrift!

 

Vi smattes!

 

 

For ordens skyld: Det tar 45 minutter å steike en industrigrateng fra frysedisken…

 

 

 

 

 

 

 

 

15 kommentarer

Siste innlegg