Laksbakt laks

Reklame | Kokkejævel.no

Foto: Frikant

Jeg har alltid syntes det har vært litt artig å lage tradisjonell mat, men må alltid ha med en aldri så liten Kokkejævelvri eller to for variasjonens skyld. Denne gangen er det et helt vanlig stykke laks som skal til “pers”.

 

På tallerkenen ser dere bakt laks med rømme, kokt potet og agurksalat. Ja, det er faktisk helt sant!

 

Laksen baker pakker jeg inn i røykelaks. Uten at du ser det, som en slags overraskelse,  har jeg fersk pesto, for det er godt til laks, men du kan også med hell bruke laksekrydder eller noe annet godt du har i skapet. Siden det er røkt laks på toppen salter jeg ikke, men jeg har alltid en skål med urtesalt på bordet så man kan kan drysse litt magi over hvis man vil.

 

Jeg baker laksen ca 10 minutter på 175 grader varmluft. (Eller til kjernetemperaturen viser 50 grader) Pensle gjerne laksen med olje før servering. (Jeg glemte det på bildet, og det irriterer meg!)

 

Potetene er mandelpotet jeg jar kokt med skall, for så å skrelle dem og rulle dem inn i masse fersk dill. Det er så godt! Tørket dill kan naturligvis også brukes, eller persille, gressløk. Se hva du har i skapet, men det er noe eget når man tar seg råd til å kjøpe ferske urter.

 

(Et godt tips, hvis man ikke dyrker selv, er forresten å kjøpe urter nå det er på tilbud, for så å fryse ned til senere bruk. )

 

Agurksalaten pleier jeg også å gjøre litt mer fargerik. Oppskriften/inspirasjonen finner du HER

 

Syns også det er litt kos å legge maten litt pent opp. Selv om jeg nok dessverre spiser litt mer enn på bildet, så er det greit å servere resten i skåler, slik at man kan forsyne seg etter hvert.

 

***

 

Sitter på kontoret nå. NRK har vært her et par timer og filmet og intervjuet Konemor og meg. Tror de skulle lage noen snutter til FB i anledning 1. og 2. plassen på bloggtoppen. Blir kanskje en nettsak også, vi får se. iFinnmark har også lagd en fin sak om det. Les den HER, men det koster 5 kroner for et prøveabonnement). På Altaposten tror jeg du kan lese gratis HER. Jeg syns det er litt stas at de intervjuer kona mi 😀

 

***

 

Nå skal jeg hjem og begynne kokingen til mandagens fotografering. Det er bare 17 retter, så stresser ikke, men det skal nå gjøres og må nesten begynne nå hvis jeg skal rekke å bli ferdig med alt.

 

PS! Husk å få med deg Kokkejævel vs. Komsalaia, minutt for minutt for minutt, LIVE på FB på søndag kl. 18! 😀

 

Vi smattes!

 

 

9 kommentarer
    1. Jeg må bare spørre: Denne “winter” inne på kvinneguiden, det er samme dama som var “sommer65” tidligere? Hun virker til å ha et enormt hat mot deg?

          1. Det er mange med god tid, men det må være trasig å bruke all denne ledige tiden til å spre negativitet og hat. Kan jo ikke være sunt i lengden. Jeg tar meg ikke nær av det hun skriver, for tror de fleste, til og med der inne , ser at hun neppe har det så bra med seg selv.

    2. Så lekkert du danderer alt du lager. Det der må jo være fantastisk godt. ☀️Gleder meg til boka kommer.

    3. Det ser veldig godt ut, for de som liker laks. Jeg har vært laksefan siden jeg var lita. Laks var festmat, røykalaks var luksus. Men det var ikke oppdrettslaks med den intense fettsmaken som dominerer smaken fullstendig. Nå kan jeg smake litt røykalaks, men alle andre lakseprodukter gjør meg kvalm. Skulle virkelig ønske det ikke var sånn. Kanskje jeg prøver meg med en vri av oppskrifta di, men favorittfisken torsk? Torsk med litt bacon i stedet?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg